+359 892 466 757 prosveta1920@abv.bg

Дейност

нч Мелдия 2012г.

Към читалището в момента съществуват 
– група по народни танци за първолаци 
– група по народни танци от 2-ри до 4-ти клас 
– група по народни танци от 5-ти до 10 клас 
– ансамбъл „Ритмика”  
– Музикален състав „Мелди” 
– Кръжок по изобразително изкуство „Мелдия Арт”

Формация „Ритмика” е създадена през 2012 година. 
В нея участват само 5 изпълнителя, за сметка на това 3 от тях са професионалисти завършили Националното училище за танцово изкуство в град София, а след това и Музикалната Академия в Пловдив със специалност Български Народни Танци. 
Едни от първите програми на формацията включат разнородни танцови въплащения, показващи не само традиционен български фолклор, но и руско-цигански и гръцки танци и т.н. 
За създаването на всяко танцово изпълнение участие взимат всички участници, но най – вече ръководителите на групата –Моника Маркова, Северина Кирова и Димитър Кръстанов. Костюмите са дело на фирмите „Бозов Стил” и „Мели М”. Формация Ритмика е взимала участие на много фестивали, празници, събори, сватби и културно – масови мероприятия, 
както в България, така и Р.Сърбия. 
Със своята динамика на изпълненията и невероятен танцов заряд играорците от формация „Ритмика” успяват да създадат весело настроение и будят у зрителя много положителни емоции. 
Те винаги са насреща да направят вашия празник незабравим, изпълнен с много веселба и приятни спомени. 
Формация „Ритмика” е една младежка организация за запазването на българските традиции и обичаи, те танцуват и без повод, защото с повод всеки може!!!!!

  1. Изложба на картини – Художник Биляна Димитрова

Стани партнор

Подай ръка на българското читалище!